Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kako NSPM krivotvori Putina

Standard.rs printscreen

Kako NSPM krivotvori Putina

Zašto je NSPM imao potrebu da dopiše izjavu Vladimira Putina posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem?

Komentar
Izvor: Standard.rs

Dugo će se analizirati i nagađati šta su bili efekat i smisao iznenadne posete srpskog premijera Aleksandra Vučića Moskvi i njegovog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, praćenog veoma šturim izjavama aktera.

Najdalje u tumačenjima Putinove izjave posle sastanka otišao je poslovično proruski sajt Nove srpske političke misli (NSPM). On je, da bi „rasvetlio“ svojim čitaocima o čemu se razgovaralo iza zatvorenih vrata Kremlja, rešio da falsifikuje izjavu ruskog predsednika.

O čemu se radi? Na sajtu ruskog predsednika (www.kremlin.ru), koji se vidi na vrhu gornjeg skrinšota, data je zvanična Putinova izjava, u kojoj se između ostalog kaže: „...na vыborah v parlament vaša partiя oderžala ubeditelьnuю pobedu, plюs k эtomu eщё i neobhodimoe količestvo mandatov nabrali vaši soюzniki.“ Ispod nje, u sredini gornjeg skrinšota, nalazi se korektan prevod Putinove izjave srpskog izdanja Sputnjika, gde stoji: „Vaša stranka je ubedljivo pobedila. Pored toga, neophodan broj mesta u parlamentu dobili su vaši saveznici“. U verziji NSPM, međutim, i to uz pozivanje na Sputnjik, stoji nešto drugačiji prevod: „Vaša koalicija je ubedljivo pobedila, što znači da su vas građani Srbije izabrali i takvog partnera namenili Rusiji. Pored toga, neophodan broj mesta u parlamentu dobili su vaši saveznici.“

Naravno, pitanje je zašto je NSPM imao potrebu da menja i dopisuje (vidi boldovani deo) reči ruskog predsednika. Možda je odgovor u skrinšotovima ispod ovog teksta, gde se nalaze komentari čitalaca NSPM, koji su se „primili“ na ovu besmislenu manipulaciju. I Jelena Milić bi pozavidela na dosetljivosti.

Izvor: standard.rs

Printscreen botovanja/ Standard.rs