Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
A-HSP mora da ukolni šatore iz Srba

Foto: wikimedia.org

A-HSP mora da ukolni šatore iz Srba

Ova stranka, poznata u javnosti po glorifikaciji ustaškog režima, nije tokom protekle nedelje ispoštovala zahtev policije da ukloni šator.

Politika
Izvor: Agencije

Potparol Policijske uprave u Zadru Elis Žodan potvrdio je medijima da vanparlamentarna Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) ima rok do nedelje u 7 časova da ukloni šatore i drugu opremu sa prostora ispred antifastičkog spomenika u Srbu.

"Ukolino svoje stvari ne pomere sami, to će učiniti policija", rekao je Žodan.

Na pitanje znači li to da se A-HSP-u ukida dozvola javnog okupljanja i uz koje obrazloženje, Žodan je odgovorio kako je "organizator prijavljenog javnog skupa dobio rešenje o zabrani organizovanja javnog skupa uz obrazloženje da opština Gračac nije organizatoru dala odobrenje za korišćenje tog prostora i postavljanje šatora i druge pokretne opreme, ni usmeno ni pisano".

Predsednik A-HSP i glavni organizator javnog skupa Dražen Keleminec naveo je da je glavni cilj nijihovog višednevnog okupljanja na mestu gde se tradicionalno održava antifašistički skup 27. jula, bio da organizatore spreče da to učine i ove godine.

Ova stranka, poznata u javnosti po glorifikaciji ustaškog režima, nije tokom protekle nedelje ispoštovala zahtev policije da ukloni šator, koji je jos za vikend postavila kraj spomenika, gde meštani Srba tradicionalno obeležavaju Dan ustanka.

Kako je prenela regionalna televizija N1 pristalice A-HSP su umesto da uklone šator samo ga pomerili nekoliko metara od spomenika.