Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ALBANCI LJUTI NA RAMU zbog simpatisanja Klintonove i nakon izbornog poraza

Tirana, Albanija Foto: pogodak.rs

ALBANCI LJUTI NA RAMU zbog simpatisanja Klintonove i nakon izbornog poraza

Albanski premijer Edi Rama izložen je osudama velikog dela javnosti u toj zemlji zbog "nesmotrenih" izjava nakon izborne pobede Donalda Trampa u SAD-u.

Politika
Izvor: Tanjug

Predsednik albanske Skupštine Iljir Meta očigledno je ljut na premijera te zemlje Edija Ramu, koji je nedavno kritikovao novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i ujedno poručio njegovoj direktnoj rivalki Hilari Klinton da će zauvek biti veliki prijatelj albanskog naroda.

Predsednik parlamenta Albanije Iljir Meta izjavio je danas da bi Tirana, posle predsedničkih izbora u SAD, trebalo da pokaže uzdržanost kako bi povratila kredibilitet svoje spoljne politike.

"Treba da pokažemo uzdržanost nakon američkih predsedničkih izbora, da bismo povratili kredibilitet albanske spoljne politike", rekao je Meta nakon pitanja novinara u vezi sa ranijim komentarima premijera Edija Rame.

Rama je u aprilu ove godine, tokom posete Prištini, a dve nedelje pre posete Vašingtonu, izjavio da bi pobeda Trampa predstavljala pretnju za SAD i za američko-albanske odnose.