Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Alternativa za Nemačku traži ukidanje sankcija Rusiji

Alternativa za Nemačku traži ukidanje sankcija Rusiji

Antiruske sankcije treba da budu ukinute. One su se okrenule protiv nas i imaju negativne posledice za privredu, rekao je poslanik AfD-a Udo Štajn

Politika
Izvor: Sputnjik

Poslanici najveće opozicione partije Alternativa za Nemačku zatražili su ukidanje sankcija protiv Rusije. Odgovarajuća rezolucija biće 11. maja upućena u vladu federalne pokrajine Baden-Virtemberg.

Prema podacima lista „Izvestija“, ovu izjavu dao je jedan od autora nacrta zakona, poslanik parlamenta savezne pokrajine Baden-Virtemberg Udo Štajn.

- Naša frakcija će uputiti u državnu vladu dokument u kojem se objašnjava potreba ukidanja sankcija Rusiji, kao i njegove posledice. U roku od jedne do dve nedelje vlada bi trebalo da ga razmotri, nakon čega je dokument će biti predat u landtag (parlament zemlje) - rekao je Štajn.

- Antiruske sankcije treba da budu ukinute. One su se okrenule protiv nas i imaju negativne posledice za privredu. Rusija je jedan od ključnih partnera Baden-Virtemberga, a trgovinske odnose ne treba da smanjivati - smatra poslanik.

Na regionalnim izborima u martu ove godine mnogi nemački birači dali su prednost opoziciji Angele Merkel — Alternativi za Nemačku. Najbolje rezultate stranka je zabeležila u Saksoniji-Anhalt, gde je zauzela drugo mesto sa više od 20 odsto glasova.

Predstavnici konzervativne Alternative za Nemačku više puta su se zalagali za saradnju sa Rusijom. Krajem aprila, nemački političar, poslanik Evropskog parlamenta i član partije Markus Precel posetio Krim, gde je učestvovao u radu Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti.