Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AMERI MEŠAJU PRSTE: FBI stiže da ispita banke u SRPSKOJ!

FBI u akciji/ Foto: abcnews.com

AMERI MEŠAJU PRSTE: FBI stiže da ispita banke u SRPSKOJ!

Pravosuđe Sjedinjenih Američkih Država veoma je zainteresovano da pošalje FBI zarad istrage u "Pavlović banci" i novčanih transfera iz RS u SAD.

Politika
Izvor: BN, Blic, Nova borba

Televizija "BN" javila je danas da je vlasnik "Pavlović banke" Slobodan Pavlović bio u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, te da bi vrlo lako nakon današnje posete, umesto osumnjičenog u predmetu koje tužilaštvo vodi protiv njegove banke, mogao postati svedok.

Isti medij navodi da je pravosuđe Sjedinjenih Američkih Država zatražilo da se uključi u istragu u delu koji se odnosi na transfer novca iz SAD-a u BiH, te iz BiH u Sjedinjene Države, a kao glavni razlog navodi se činjenica da je američko pravosuđe zainteresovano za "ulogu" predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u tim transferima.

Pavlović banka

Dnevni list "Blic" piše da su stručnjaci iz FBI i tužilaštva SAD-a praktično već na putu za Sarajevo, a to im je indirektno potvrdio i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić koji se nalazi u radnoj poseti u SAD-u.

"Od glavne tužiteljke SAD Lorete Linč dobio sam garancije da će nam pružiti svaku vrstu pomoći kako bi počeli sa ozbiljnom borbom protiv kriminala i korupcije. Za nekoliko dana u Sarajevo će doći američki eksperti koji će domaćim tužiocima i policijskim agencijama pomagati u toj borbi", najavio je Mektić.

Bivši visoki funkcioner Službe državne bezbednosti SFRJ i Srbije Božidar Spasić u izjavi za isti medij tvrdi da Amerikancima nije potrebna bilo čija dozvola za prikupljanje poverljivih podataka i da im ne treba "blagoslov" iz Srpske.

"Ako žele da nekog diskredituju i optuže za neko stvarno ili izmišljeno delo, Amerikanci će to i uraditi. Za to im ne treba dozvola bilo koga u BiH", istakao je Spasić.