Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AMERIČKA "RUKA PRAVDE": SANKCIJE ZA ORGANIZATORE REFERENDUMA, Dodik pozvan na saslušanje

Ilustracija: aktuelno.com

AMERIČKA "RUKA PRAVDE": SANKCIJE ZA ORGANIZATORE REFERENDUMA, Dodik pozvan na saslušanje

Amerikanci su do poslednjeg trenutka verovali da će referendum u Republici Srpskoj biti otkazan, ali pošto nije, spremaju se kazne za organizatore.

Politika
Izvor: Avaz.ba, Nova borba

Sarajevski list "Dnevni avaz" javlja da Sjedinjene Američke Države ostaju pri svom ranije iskazanom stavu da organizatori "ilegalnog referenduma" treba da snose posledice, jer to ugrožava stabilnost u Bosni i Hercegovini.

"Oni koji potkopavaju dejtonske institucije moraju se smatrati odgovornim za svoje destabilizirajuće akcije", rečeno je u Stejt dipartmentu dopisniku sarajevskog "Avaza".

SAD tvrde da referendum u RS o Danu Republike Srpske predstavlja grubo kršenje Dejtonskog sporazuma, a glavnog krivca vide u predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Ranije danas, Dodiku je upućen poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi sa kršenjem odluke Ustavnog suda o zabrani referenduma o Danu Republike potvrdio je agenciji "Beta" portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Tačno je da je upućen poziv za saslušanje Dodiku", rekao je potparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Upitan da li je poziv za saslušanje upućen samo Dodiku, a ne i drugim zvaničnicima RS koji bi mogli biti odgovorni zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda o zabrani referenduma, Grubešić je odgovorio da je poziv za saslušanje upućen "samo Dodiku".