Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Anketa: SDP najpopularnija stranka u Hrvatskoj

YT Printscreen

Anketa: SDP najpopularnija stranka u Hrvatskoj

Stranka Zorana Milanovića će skoro sigurno osvojiti najveći procenat glasova na predstojećim izborima, očekuje se da će biti u prednosti 7-8 odsto u odnosu na HDZ

Politika
Izvor: index.hr

Najnovije istraživanje agencije CRO Demoskop, koje je sprovedeno u razdoblju između 01.-03. jula, pokazuje da su pad Vlade i prevremeni izbori povećali nezadovoljstvo HDZ-om kao stožernom strankom koalicije koja nije uspela da održi funkcionalnu vlast, javlja HRT.

Nastavlja se negativan trend izborne podrške HDZ-a, odnosno rast podrške SDP-u, ali i Mostu.

Da su parlamentarni izbori sprovedeni početkom jula (po principu cela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 52-58%), SDP bi bio relativni izborni pobednik.

Sam vrh s rejtingom političkih stranaka pripada SDP-u s izborom od 31,8%, što predstavlja rast od 1,3 procenata u odnosu na jun mesec kad je ova stranka zabeležila 30,5% izbora. Taj je rast još izraženiji u odnosu na prošlu godinu u ovo vreme kad je ova stranka beležila izbor od 25,5%.

HDZ je drugi mesec zaredom na drugom mjestu, sada s izborom od 22,7%, odnosno 3,6 postotna boda manje od junskih 26,3% (ali i 6,8 procenata manje nego tokom maja).


U ovomesečnom istraživanju Most se učvrstio na trećem mestu s izborom od 9,8% što je porast od 3,4 odsto u odnosu na rezultate iz od prošlog meseca.