Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Asad: Sirijski ustav ne piše Rusija, već Sirija

Foto: slobodnaevropa.org

Asad: Sirijski ustav ne piše Rusija, već Sirija

Libanski list "Ahbar" objavio je u utorak da je Rusija završila nacrt sirijskog ustava koji bi trebalo da smanji predsednikova ovlašćenja i uspostavi decentralizovaniju vladu

Politika
Izvor: Tanjug

Sirijski predsednik Bašar al Asad demantovao je danas navode medija da je Rusija pisala nacrt novog sirijskog ustava, dodavši da će se o ustavu dogovarati sami Sirijci.

Libanski list "Ahbar" objavio je u utorak da je Rusija završila nacrt sirijskog ustava koji bi trebalo da smanji predsednikova ovlašćenja i uspostavi decentralizovaniju vladu, što bi bili mogući ustupci pobunjeničkim grupama koje se bore protiv vladinih snaga.

"Nikakav nacrt ustava nije pokazan Sirijskoj Arapskoj Republici. Sve što je rečeno u medijima o toj temi je potpuno netačno", kaže se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici sirijskog predsednika.

Takođe se dodaje da novi sirijski ustav neće predstaviti niko sa strane, već će on biti potpuno sirijski, prenosi Rojters.

"O njemu će se razgovarati i dogovarati u Siriji i nakon čega će biti stavljen na referendum. Sve drugo bi bilo besmisleno", navodi se u saopštenju.