Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Austrijski poslanik: Odluka UEFA otvorila Pandorinu kutiju

UEFA logo

Austrijski poslanik: Odluka UEFA otvorila Pandorinu kutiju

Poslanik Slobodarske partije Austrije u skupštini u Beču Nemanja Damnjanović izjavio da će odluka UEFA da primi Kosovo u svoju organizaciju doneti još više nemira na balkanskom tlu

Politika
Izvor: Tanjug

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović osudio je odluku UEFA da primi Kosovo za člana, ocenjujući da se radi o kršenju međunarodnog prava, koje će sigurno imati posledice.

- Prijemom Kosova u UEFA narušeno je međunarodno pravo - podvukao je on u izjavi Tanjugu.

Damnjanović je podsetio da su navijači albanske reprezentacije često izazivali incidente, pre svega u vezi Kosova..

- Ova odluka će zasigurno doneti još više nemira na balkanskom tlu. Odluka nema nikakve veze sa sportom, a ni fer plejom, već je politika umešala svoje prste. Svuda gde je politika uticala u sportu to nije donosilo ništa dobro, a ekipe su bile kažnjavane - objasnio je on.

Austrijski poslanik ukazao je da je UEFA svojom odlukom prekršila sopstvene statute i time otvorila "Pandorinu kutiju" za dalja kršenja međunarodnog prava.

Damnjanović je podsetio je da se FPO na čelu sa liderom Hajnc-Kristijan Štraheom, uvek protivila jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, smatrajući da je to kršenje međunarodnog prava.

- Uvek smo bili za to da Kosovo ne može ući u međunarodne organizacije, a posebno ne sportske - podvukao je on.

Damnjanović je naglasio da se, ako političari nastave da vrše pritisak na sportske organizacije, može reći "laku noć sportu".