Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BAHATOST U KOMŠILUKU! Hrvatski zastupnik od Sabora tražio BMW i šofera da ga voze kod predsednice!

Ivan Pernar/ Foto: dnevnik.hr

BAHATOST U KOMŠILUKU! Hrvatski zastupnik od Sabora tražio BMW i šofera da ga voze kod predsednice!

Ivan Pernar iz "Živog zida" se u Hrvatskoj isticao kao borac za prava "malih ljudi", ali ovim je pokazao pravo lice.

Politika
Izvor: 24sata.hr

Ivan Pernar (Živi zid) za mesec dana koliko je zastupnik uspeo da je ovlada saborskom govornicom, pridobio je građane populističkim govorima o hohštaplerima i skupljačima boca, otkrio jeftini ručak u saborskom restoranu, ali mu nije dugo trebalo da otkrije i povlastice koje ima kao zastupnik u hrvatskom Saboru.

Na službeni sastanak kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koji se održao u četvrtak, Pernar nije išao pešice i gradskim prevozom kao do sada, nego crnom limuzinom. Iako je sticao da je u Hrvatskoj sve veći broj onih koji skupljaju boce, pored tih skupljača boca i narodnih kuhinja u četvrtak se vozio u službenom BMW-u Sabora, i to sa vozačem.

"Ne želim odgovarati i baviti se žutilom", kratko je Pernar odgovorio redakciji portala "24sata.hr" i potom je spustio slušalicu kad su ga pitali da li je kupio limuzinu ili je ona službeno vozilo Sabora.

Ipak, isti medij je dobio pojašnjenje u saborskoj službi za medije.

“Zastupnik Ivan Pernar koristio je službeno vozilo 3. novembra 2016. zbog sastanka u kancelraiji predsednice Republike Hrvatske. U skladu sa Odlukom o uslovima korišćenja službenih automobila, mobilnih telefona, sredstava za službena putovanja, poslovnih kreditnih kartica i sredstava reprezentacije, zastupnici u obavljanju zastupničke dužnosti i u zavinsosti od mogućnosti koriste se službenim vozilom s vozačem iz servisa uz odobrenje pravnika Sabora”, rekli su iz Sabora i dodali kako se Zahtev za korišćenje vozača i službenog automobila podnosi pravnicima Sabora.

Ovo će Pernera teško "oprati", pogotovo ako se uzme u obzir da je prošle nedelje izjavio kako se švercuje u javnom prevozu.