Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BAKIR NUDI "PRAVNU" POMOĆ ĆAMILU: "Ne priznajem rezultate u Srebrenici"!

Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović/ Foto: predsjednistvobih.ba

BAKIR NUDI "PRAVNU" POMOĆ ĆAMILU: "Ne priznajem rezultate u Srebrenici"!

Sarajevo i dalje neće da prizna rezultate lokalnih izbora u Srebrenici, smišljaju sledeći korak nakon što su dva puta brojali glasove!

Politika
Izvor: Agencije

Lider SDA Bakir Izetbegović ponovio je da neće priznati rezultate izbora u Srebrenici, a danas je ponudio svu potrenu pravnu pomoć Ćamilu Durakoviću, koji je bio zajednički kandidat stranaka iz Ferederacije BiH u tom gradu.

Izetbegović je istakao da je spreman da podnese tužbu zbog "grubog narušavanja izbornog procesa" u Srebrenici.

"Još je rano govoriti da izbori u Srebrenici neće biti poništeni", rekao je član Predsedništva BiH, dodavši da su za to ispunjeni svi uslovi, jer je "grubo narušen integritet izbornog procesa u Srebrenici upadom pripadnika MUP-a RS u zgradu Opštine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal".

Izetbegović sada smatra da je do izbornih manipulacija došlo kada su pripadnici MUP-a RS ušli u prostorije opštine, u kojoj je čuvan izborni materijal, da je tada "ugašen video nadzor i odvojeni oni koji moraju biti uz izborni materijal", posle čega je, kako je naveo, srpski kandidat Mladen Grujičić imao hiljadu glasova više nego čitav srpski blok.

Podesćanaj radi posle dva obrađivanja svih biračkih mesta, uključujući i glasove putem pošte i glasove u odsustvu, srpski kandidat Mladen Grujičić ima prednost od skoro 1.500 glasova u odnosu na bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića.