Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Belgija protiv ukidanja viza Turskoj, Ukrajini, Kosovu i Gruziji

pixabay.com

Belgija protiv ukidanja viza Turskoj, Ukrajini, Kosovu i Gruziji

Državni sekretar za migracionu politiku Belgije Teo Franken je izjavio da ne bi bilo razumno omogućiti bezvizni režim ovim zemljama usred narastajuće migrantske krize

Politika
Izvor: Sputnjik

Belgija se usprotivila ukidanju EU viza Turskoj, Ukrajini, Gruziji i samoproglašenoj republici Kosovo zbog migracione krize sa kojom se u ovom trenutku bori unija, izjavio je državni sekretar za migracionu politiku Belgije Teo Franken.

- Za mene je to jedan paket — četiri zemlje. Mislim da zbog migrantske krize neće biti najrazumnije dati zemljama viznu liberalizaciju u ovom trenutku - rekao je Teo Franken.

Ranije je Evropska komisija predložila da se predvidi mogućnost obustavljanja bezviznog režima sa državama sa kojima su pregovori o liberalizaciji viznog režima u toku. Radi se o Ukrajini, Gruziji, Turskoj i samoproglašenoj Republici Kosovo.

Svima njima je EK već preporučila da se odobri bezvizni režim, ali u svim slučajevima postoje dodatni uslovi koje ove države za sada nisu ispunile. Upravo zbog toga EK predlaže da se počne sa primenom mogućnosti obustavljanja bezviznog režima.