Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bez Reisu-l-Uleme BiH na Evropskom samitu o islamofobiji

Reisu-l-ulema Husein Kavazović/ Foto: faktor.ba

Bez Reisu-l-Uleme BiH na Evropskom samitu o islamofobiji

"Iako islamska zajednica ni na koji način nije bila uključena organizaciju skupa, mi se nadamo da će on dati korisne rezultate", stoji saopštenju kancelarije reisu-l-uleme BiH.

Politika
Autor: NB

Kancelarija bosanskohercegovačkog reisu-l-uleme demantovala je medijske natpise u kojima se tvrdi da će reisu-l-ulema BiH Husein ef. Kavazović uestvovati u radu Evropskog samita o islamofobiji, koji će se održati od 24. do 26. juna u Sarajevu.

"Kancelarija reisu-l-uleme obaveštava javnost da Reisu-l-ulema neće učestvovati na pomenutom samitu. Islamska zajednica BiH stoji na stanovištu da bi održavanje jednog ovakvog skupa u Bosni i Hercegovini posvećenog islamofobiji, trebalo biti u njenoj suorganizaciji. Islamska zajednica je iznenađena najavama učešća njenih zvaničnika na ovom skupu, a da prethodno nije ni o čemu obaveštena. Iako islamska zajednica ni na koji način nije bila uključena u njegovu organizaciju, mi se nadamo da će ovaj skup dati korisne rezultate", stoji u demantu koji je uputila kancelarija reisu-l-uleme.