Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Čavušoglu: Nikad nećemo ostaviti bošnjačku braću i sestre

Foto: Twitter/MevlutCavusoglu

Čavušoglu: Nikad nećemo ostaviti bošnjačku braću i sestre

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu izjavio da se zločin u Srebrenici mogao sprečiti i da Ankara nikada više neće ostaviti svoju braću i sestre u BiH

Politika
Izvor: Agencije/NB

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je je u Sarajevu da zvanična Ankara nikada više neće ostaviti svoju bošnjačku braću i sestre.

On je rekao i da Turska neće dozvoliti da se nad njima sprovode zločini poput onog u Srebrenici 1995, piše sarajevski Dnevni avaz.

Čavušoglu, koji je prisustvovao obeležavanju godišnjice zločina u Srebrenici, izjavio je za ovaj sarajevski dnevnik da je, kako je rekao, danas svima jasno da se taj "strašni zločin mogao sprečiti i to je najvažnija lekcija koju bi svi morali izvući".

- Ujedinjene nacije bile su tu, Evropa i celi svet bili su tu, možemo slobodno reći da se zločin dogodio pod pokroviteljstvom svih posmatrača. To treba da bude najveća pouka svima koji imaju bilo kakve dileme o prirodi i razmeri ovog zločina - rekao je Čavušoglu.

On tvrdi da su Bošnjaci bili žrtve samo zbog toga što su muslimani i dodao da odgovorni moraju biti kažnjeni a Bošnjacima zajedno sa Srbima, Hrvatima i ostalima ostaje da grade i razvijaju zemlju u kojoj žive. Čavušoglu je rekao da nakon svega ipak veruje u suživot u BiH.

On, međutim, smatra da je odgovornost političara u BiH velika i da oni treba da rade na jačanju ekonomije i smanjenju nezaposlenosti.