Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CG: Demokratski front prvi predaje izbornu listu

Foto: rtcg.me

CG: Demokratski front prvi predaje izbornu listu

Demokratski front, koji bi ponovo okupljao glavne opozicione stranke iz Crne Gore, ima u planu da prvi preda listu Izbornoj komisiji za oktobarske izbore

Politika
Izvor: RTCG

Poslanička lista Demokratskog fronta (DF), kojom će se ta politička grupacija predstaviti biračima na izborima 16. oktobra, biće gotova krajem ove ili početkom naredne sedmice, prenosi podgorička "Pobjeda" od više izvora iz Demokratskog fronta.

Izvor "Pobjede" iz Fronta je kazao da je unutar te političke grupacije „blizu dogovor" po kojem bi stranačke kvote za poslaničku listu bile iste kao i na izborima 2012. godine.

- To praktično znači da bi nosioca liste predlagala Nova, a da bi Demokratska narodna partija Milana Kneževića i Pokret za promjene Nebojše Medojevića na poslaničkoj listi bili ravnopravno zastupljeni. Primat će, kao i tada, imati Nova - rekao je Pobjedi izvor iz Demokratskog fronta.

U Frontu ne kriju da će lista biti otvorena i za druge kandidate.

- Na listi bi se našao i deo nestranačkih ličnosti, a visoko će biti pozicioniran i kandidat Radničke partije koja je sastavni dio Fronta - kazao je izvor iz DF-a.

Nosilac liste na prošlim predsedničkim izborima je bio Miodrag Lekić, dok je Nova Andrije Mandića među prvih deset na listi imala četiri kandidata, PZP tri, a DNP dva kandidata. Odsustvo lidera Fronta znači da bi trećeg kandidata među prvih deset imala najverovatnije Kneževićeva partija.

- Preliminarni dogovor znači da prva mesta popunjavaju predsednici stranaka, a zatim članovi predsedništva i glavnih odbora - rekao je izvor Pobjede koji ne očekuje problem prilikom sastavljanja liste.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, plan Demokratskog fronta je da do kraja jula prikupi potpise i bude prva politička grupacija koja je predala poslaničku listu.