Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CG: Milo odlazi pre ulaska u NATO?

Foto: Vlada Crne Gore

CG: Milo odlazi pre ulaska u NATO?

Američki ekspert za nacionalnu bezbednost Teodor Karasik navodi da bi u slučaju pobede Hilari Klinton na izborima administracija bila blaža prema Đukanoviću

Politika
Izvor: Večernje novosti

Pre nego što se Crna Gora pridruži NATO, Senat SAD bi trebalo da podršku članstvu uslovi odlaskom premijera Mila Đukanovića s vlasti i obuzdavanjem korupcije, napisao je Teodor Karasik, američki ekspert za nacionalnu bezbednost, u autorskom tekstu za vašingtonski The Hill. Karasik je, inače, specijalista za Evropu i Bliski istok.

- Prijem Crne Gore razdražuje Rusiju, a to je nešto što Donald Tramp neće dozvoliti. Štaviše, kao mala i prilično siromašna država njen ekonomski doprinos evropskoj bezbednosti je minimalan - napisao je Karasik. - Predsedništvo Hilari Klinton bi, verovatno, bilo popustljivo prema kriminalcu Đukanoviću, dok bi Trampova administracija mogla prosto da ukloni Crnu Goru sa rasporeda NATO - ocenio je ugledni ekspert.

On dalje navodi da je Đukanović jedan od najkorumpiranijih lidera u svetu. On i njegova porodica tretiraju Crnu Goru kao privatno zemljište, gde pohlepa i nasilje idu ruku podruku.