Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
CG TUŽILAŠTVO: Ne postoje nikakvi dokazi o učešću Rusije u pokušaju terorističkog napada!

Foto: www.asybijela.com

CG TUŽILAŠTVO: Ne postoje nikakvi dokazi o učešću Rusije u pokušaju terorističkog napada!

Ne postoje nikakvi dokazi da je država Rusija umešana u pokušaju terorističkog napada u izbornoj noći u Crnoj Gori, 16. oktobra.

Politika
Izvor: Agencije

"Nemamo nikakvkih dokaza da je država Rusija u svemu ovome involvirana, ali imamo činjenice i dokaze da se radi o ruskim nacionalistima. Izraz nacionalisti koristim u negativnonm obliku, a plan je bio da se Crna Gora zaustavi na njenom evroatlantskom putu, posebno da se spreči njen ulazak u NATO. To je bila početna misija", rekao je glavni specijani tužilac Crne Gore Milivoje Katnić na vanrdnoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, formirana je kriminalna organizacija na teritoriji Srbije, Crne Gore i Rusije radi, kako je rekao, "vršenja određenih krivičnih dela terorizma".

"Organizatori ove grupe, a to su nacionalisti iz Rusije, uzeli su kao početnu maksimu da se vlast u Crnoj Gori na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem ne može promeniti na izborima, već da se treba nasilno srušiti. Radi ovog nasilnog rušenja legalno izabrane vlasti formirali su kriminalnu organizaciju radi vršenja terorističkog akta, koji su planirali da izvrše 16. oktobra u 23 sata uveče", kazao je Katnić.

On je pojasnio da su dva lica iz nacionalističkih struktura iz Rusije pozvala "određeno lice koje je okrivljeno u ovom predmetu" i izneli mu, kako je rekao, plan "da isti realizuje kroz angažovanje većeg broja ljudi koji bi učestvovali po tačno određenim pravilima i zadacima".