Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Cipras: Jačanje odnosa sa Rusijom strateški izbor Grčke

Aleksis Cipras i Vladimir Putin/ Foto: russianmission.eu

Cipras: Jačanje odnosa sa Rusijom strateški izbor Grčke

Cipras je dodao da "Putinova poseta dolazi u vreme kada Grčka okreće stranu, okončava neizvesnost i može da pogleda u budućnost sa većim optimizmom u pogledu rasta i ponovnog pokretanja privrede".

Politika
Izvor: Tanjug

Grčki premijer Aleksis Cipras ugostio je danas u vili Maksimos ruskog predsednika Vladimira Putina i kazao da jačanje odnosa sa Moskvom predstavlja strateški izbor Atine.

ANA prenosi da je Cipras naveo da taj izbor "diktiraju i istorijski bliske kulturne i političke veze, kao i mogućnosti koje se otvaraju pred dve države i mogućnosti jačanja stabilnosti u regionu".

Grčka agencija navodi da je Cipras dodao da "Putinova poseta dolazi u vreme kada Grčka okreće stranu, okončava neizvesnost i može da pogleda u budućnost sa većim optimizmom u pogledu rasta i ponovnog pokretanja privrede".

Putin je rekao da su "ovi sastanci na visokom nivou deo Grčko-ruske godine".

"U Moskvi i Sankt Peterburgu razgovarali smo analitički o perspektivama privredne saradnje. Naravno da ima puno problema i okolnosti su teške, ali svakako postoje dobre perspektive", naveo je Putin i dodao da saradnja dve zemlje "nije ograničena na energetiku, već uključuje i visoku tehnologiju, infrastrukturu i zajedničke investicije".

Putin je danas stigao u dvodnevnu posetu Grčkoj, a pre susreta sa premijerom Ciprasom sastao se sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

Ruski predsednik će sutra posetiti Svetu Goru, gde će sa ruskim patrijarhom Kirilom obeležiti 1.000 godina prisustva ruskih monaha na Atosu.