Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Crnogorska vlast ponovo će KLEČATI PRED TVORCIMA takozvane velike Albanije"

Podgorica Foto: Wikipedia

"Crnogorska vlast ponovo će KLEČATI PRED TVORCIMA takozvane velike Albanije"

Ne treba sumnjati da će aktuelni crnogorski režim uskoro ponovo kleknuti pred tvorcima „velike Albanije"

Politika
Izvor: glasmoskve.rs

Iako je prvobitno tvrdila da nema novih pregovora o demarkaciji granice sa KiM, crnogorska vlast je ipak demantovala sama sebe i pristala na ustupak Prištini, što se može tumačiti kao namera DPS-a da u susret izborima za predsednika Crne Gore glasove Albanaca kupi prodajom teritorije, kazao je politički analitičar Vojin Grubač.

-Teza da je DPS odlučio pokloniti Albancima deo teritorije Crne Gore, u zamenu za albansku podršku toj partiji na izborima za predsednika Crne Gore, ima pravo na postojanje i analiziranje jer se crnogorski režim jako čudno ponaša.

Recimo, izjava premijera Duška Markovića, data uoči nedavnog odlaska za Prištinu, kojom je potvrdio da je protiv crnogorskog priznavanja Kosmeta bilo preko 85 odsto građana Crne Gore, sama po sebi potvrđuje da je podigravanje interesima takozvane “velike Albanije” današnjem crnogorskom režimu važnija stvar od, recimo, ispunjavanja volje i životnih interesa građana Crne Gore, kazao je Grubač, a prenosi Glas Moskve.

Umjesto, kako je naveo, da se stidi zbog političkog delovanja usmerenog protiv građana Crne Gore, aktuelni režim se gordi pred Tiranom i Prištinom da je dao neizmerni doprinos ideji „velike Albanije“, čiji su direktni rezultati na Kosmetu bili da je sa te teritorije brutalno proterano 183.966 Srba, 31.029 Bošnjaka i 27.028 Crnogoraca.

-Ideolozi i nosioci ideje „velike Albanije“ pokazali su se daleko mudrijim od crnogorskog režima, koji je kapitulirao u odnosu na njih i postao – ne samo krpa za čišćenje cokula terorista OVK, već i svake „šuše i maruše“ koja dolazi iz pravca toga poganog i destabilizirajućeg ideološkog prostora.

Zato ne treba sumnjati da će aktuelni crnogorski režim uskoro ponovo kleknuti pred tvorcima „velike Albanije“ u želji da za sebe obezbedi na narednim predsedničkim izborima tih važnih šest odsto glasova koje imaju Albanci. S druge strane, nema sumnje da će im biti postavljeni žestoki uslovi za taj vid usluge, naglasio je Grubač.