Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČUDO U CRNOJ GORI: Milo, IPAK, ne napušta mesto PREDSEDNIKA STRANKE!

Milo Đukanović i DPS/ Foto: kurir.rs

ČUDO U CRNOJ GORI: Milo, IPAK, ne napušta mesto PREDSEDNIKA STRANKE!

Kada je saopšteno da lider DPS-a Milo Đukanović neće biti novi premijer, pojavile su se priče da bi mogao da podnese ostavku i na mesto predsednika svoje stranke.

Politika
Izvor: Agencije

Sve informcije u vezi sa eventualnim novim imenom na čelu Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) pale su u vodu.

Naime, crnogorski premijer u odlasku Milo Đukanović izjavio je na sednici Glavnog odobra njegove stranke da će "lično, kroz angažman na čelu DPS-a" pružati svu potrebnu podršku "novom predsedniku Vlade CG Dušku Markoviću".

Prema njegovim rečima, ta stranka će nastaviti rad na jačanju kapaciteta uoči budućih parlamentarnih izbora i "svih događaja koji predstoje".

Glavni odbor DPS danas je odobrio predlog stranačkog Predsedništva da kandidat za mandatara nove crnogorske vlade bude zamenik predsednika DPS i potpredsednik sadašnje vlade Duško Marković.

"Da bismo u tome uspeli, prvo i osnovno jeste da ne dozvolimo da se ponove greške koje su nam se događale, ni kada je reč o kadrovskim rešenjima, ni kada je reč o manjku odgovornosti, ni kada je reč o nekompetentnosti i neodlučnosti u sprovoženju vladinih politika", rekao je Duško Marković, kandidat DPS-a za predsednika Vlade naše susedne Crne Gore.