Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DISKUTABILNA PROŠLOST Ko je majka žene sa OGROMNIM UTICAJEM na srpske medije

Foto: OSCE

DISKUTABILNA PROŠLOST Ko je majka žene sa OGROMNIM UTICAJEM na srpske medije

Novinari su izbegavali njenu biografiju.

Politika
Autor: Nova Borba

Predstavnica OEBS-a za saradnju sa medijima Dunja Mijatović ćerka je nekadašnje bliske saradnice Alije Izetbegovića Tatjane Ljujić-Mijatović.


Dunja Mijatović Foto: OSCE

Kako se navodi na sajtu advokata i potpredsednika Treće Srbije Miroja Jovanovića biografija Mijatovićeve nikada nije istražena, verovatno zbog straha od uticaja koje ima u medijima.

On dodaje da se majka Dunje Mijatović i danas hvali da je u vreme kada su u BiH dolazili estremisti sa iz Avganistana, Saudijske Arabije i drugih zemalja Bliskog istoka, sarađivala sa Izetbegovićem.

“Zvali su je ‘Alijina Srpkinja’, upravo zbog toga što je 1992. godine došla na mesto „srpskog“ člana tzv. Predsedništva BiH, kojim je tada predsedavao Alija Izetbegović”, navodi Jovanović.

Jovanović piše i da Dunja Mijatović još uvek ima kancelariju u Beču, kao i potrebu da se oglašava o temama vezanim za Republiku Srpsku i Srbiju.

“Naravno ne da pohvali, već da kritikuje nedostatak ‘slobode’, da ukaže ‘na potrebu poštovanja ljudskih prava’”, dodaje Jovanović.

Jovanović kaže i da su saradnici Alije Izetbegovića i danas aktivni u Evropi, te da predstavnica OEBS-a deluje pod direktnim uticajem Vašingtona, koji ju je podržao prilikom izbora 2010. godine, al ii produžetka mandata 2013. godine.