Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đurić: Durakoviću, sram te bilo

Foto: Tanjug

Đurić: Durakoviću, sram te bilo

​Marko Đurić reagovao je sinoć na izjavu predsednika opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću rekavši da treba da ga bude sram.

Politika
Autor: NB

"Sram Vas bilo, Durakoviću. Sram Vas bilo za širenje mržnje. Sram Vas bilo za gaženje dostojanstva srebrenickih zrtava. Sram Vas bilo za linč Aleksandra Vučića i pljuvanje u lice Srbiji. Jedini koji od početka širi mrznju je upravo Duraković", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je reagovao na raniju izjavu Durakovića koji je rekao potredsednik SNS širi govor mržnje, a Duraković je Vučiću poručio da povede računa o pojedincima iz svoje partije.

Đurić je ipak rekao da je Srbija dokazala da želi pomirenje, a da su Duraković i njemu slični dokazali su da sa njima o tome nema šta da razgovara.

"Zahvaljujući toj mržnji prošle godine pogaženo je dostojanstvo srebrenickih zrtava i organizovan linč Aleksandra Vučića, koji je očigledno kriv zato što je preživeo taj šovinistički linč, koji su mu Duraković i Izetbegović organizovali", navodi Đurić.

Kako je rekao Đurić, bezdušna zloupotreba mrtvih postaje manir bošnjačkih političara, ali Srbija nastavlja da žali za nevino stradalim žrtvama svih ratova na prostoru bivše SFRJ.