Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Bošnjacima nikad ništa nije dovoljno

RTRS Printscreen

Dodik: Bošnjacima nikad ništa nije dovoljno

Ništa njima nije dovoljno. Jedino žele da čuju od Beograda da je u Srebrenici bio genocid, a to nikada neće čuti - rekao je Dodik za "Večernje novosti"

Politika
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je jedino što Bošnjaci žele da čuju od Beograda to da je u Srebrenici bio genocid i da sav srpski narod optuže za to delo, ali da to nikada neće čuti.

- E, to neće čuti - poručio je predsednik Dodik, povodom stalnih provokacija iz Srebrenice.

On je naglasio da Bošnjaci napadaju premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je došao u Potočare, ispoštovao i domaćine i porodice žrtava, poklonio se i gotovo da je bio linčovan.

- Ne vredi ni to što je Srbija izdvojila veliku novčanu pomoć za Srebrenicu. Ništa njima nije dovoljno. Jedino žele da čuju od Beograda da je u Srebrenici bio genocid, a to nikada neće čuti - rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Kada je reč o inicijativi da se u parlamentu Srbije usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici, Dodik je konstatovao da je jedan od inicijatora Čeda Jovanović, "propali političar koji sve čini da se dodvori Sarajevu i zapadnim mentorima".

- Neka dođe u Banjaluku da kaže da je u Srebrenici bio genocid, pa da čuje i šta naš narod misli o tome. On radi prljave političke rabote kako bi mogao da obezbedi još neki poslić za lično bogaćenje. Ne mogu da zamislim da u Srbiji prođu njegovi predlozi - dodao je predsednik Srpske.

Dodik je izjavio i da je odlično što je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio sastanak državnog vrha Srbije sa političkim liderima Republike Srpske o nezakonitoj i antidejtonskoj odluci Sarajeva da objavi rezultate popisa stanovništva u BiH.

On je za "Večernje novosti" rekao da očekuje da najavljeni susret bude održan u narednim danima, a da konsultacije svih najvažnijih političkih faktora Banjaluke i Beograda budu stalne.

Govoreći o očekivanjima od predstojećeg sastanka Dodik je rekao da je pozicija Srbije uvek bila principijelna i da se Beograd ne meša u unutrašnje stvari u BiH, ali da brani Dejtonski mirovni sporazum na kome počiva BiH.

- To se u ovom slučaju neće promeniti - naglasio je predsednik Dodik.

On je podvukao da mu je cilj da se u Republici Srpskoj postigne jedinstvo oko narednih koraka i da Srpska namerava da objavi elemente popisa u Republici Srpskoj za šta će biti potrebne i odgovarajuće formalne odluke Narodne skupštine.

Dodik je ukazao da je odluka Sarajeva o obradi rezultata popisa donesena preglasavanjem i usmerena protiv srpskog naroda i da je u svojoj suštini protivna Dejtonskom mirovnom sporazumu.

- Ona predstavlja nastavak samovolje političara iz Sarajeva. Ne dozvoljavamo grubo nametanje životno važnih odluka - poručio je predsjednik Srpske.