Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DODIK O IZETBEGOVIĆU: Doprinosi konfuziji u političkom životu BiH

Foto: trenutno.info

DODIK O IZETBEGOVIĆU: Doprinosi konfuziji u političkom životu BiH

Predsednik republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da član predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavljenom apelacijom Ustavnom sudu Republike Srpske, "očigledno pokušava da doprinese dodatnoj konfuziji u političkom životu BiH".

Politika
Izvor: Tanjug

Milorad Dodik je to rekao za RTRS, a povodom jučerašnje najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da će podneti apelaciju Ustavnom sudu Srpske u kojoj će tražiti proporcionalnu zastupljenost Bošnjaka u entitetskim institucijama i uvođenje takozvanog bosanskog jezika u školama u Srpskoj.

Dodik je kazao da je "međunarodni faktor" razmazio bošnjačku elitu, koja sada na ovaj način pokušava da dođe do svojih dugogodišnjih ciljeva.

Prema njegovim rečima, u Ustavu Srpske piše da je jezik kojim govori bošnjački narod njihov jezik, i nijedna druga formulacija u Srpskoj nije moguća.

"Ne razumem zašto se na ovaj način pokušava na silu ili putem kvazipravnog sistema uvesti takva priča o bosanskom jeziku. Nema bosanskog jezika i to je ono što je veoma jasno. Srpski jezik je jezik srpskog naroda, tako i bošnjački jezik može da bude koji oni hoće, ali ono što mi ne možemo da prihvatimo jeste da se bosanski jezik tretira kao jezik koji će biti izučavan u školama u RS, i to se neće desiti", rekao je Dodik.