Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: SPAS ZA SRPSKU je homogenizacija naroda

Foto: trenutno.info

Dodik: SPAS ZA SRPSKU je homogenizacija naroda

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da u budućnosti Republiku Srpsku ne može da spasi bilo koji pojedinac, već da je spas za Srpsku homogenizacija naroda.

Politika
Izvor: RTS

"Republiku Srpsku u budućnosti ne može da spasi Milorad Dodik ili Marko Marković, već homogenizacija naroda kroz ideju koja se zove Republika Srpska i davanje mandata meni ili bilo kome drugom da u ime tog naroda vodi taj proces", rekao je Milorad Dodik.

Dodao da je osnova njegove politike stabilnost, razvoj i neupitnost Republike Srpske.

"Republika Srpska ima potencijal za razvoj, ali ima nedostajući deo na nivou BiH koji mora da bude otklonjen u funkciji njenog razvoja. Iz tog razloga sam se i kandidovao za srpskog člana Predsedništva BiH, a ne iz nekih ličnih razloga", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je poručio da svim ljudima i narodima u BiH želi sve najbolje, ali da je on čovek iz srpskog naroda i Republike Srpske, te da sve radi u njenom interesu.

"Ne može se sprečiti razvoj RS"

Navodi da ne želi da sprečava Federaciju BiH u bilo kom razvojnom projektu, ali da niko iz FBiH ne treba da sprečava Republiku Srpsku u njenom razvoju.

Naglasio je da će se, kada pobedi na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH, zalagati u političkom smislu da niko nikog ne zaustavlja u projektima.

"Nemam ništa protiv da BiH što pre dođe do statusa kandidata, a kasnije i članstva u EU. Republika Srpska je ispunila sve uslove za evropski put", napomenuo je Dodik.

Zaključio je da u BiH ništa ne može bez dogovora dva entiteta i tri naroda.