Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DODIK spreman na razgovor SA OPOZICIJOM U SRPSKOJ!

Foto: glassrpske.com

DODIK spreman na razgovor SA OPOZICIJOM U SRPSKOJ!

​Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpskoj, u vezi sa važnim državnim i nacionalnim pitanjima, potrebno jedinstvo njenih političkih lidera.

Politika
Autor: Nova borba, Agencije

U vezi sa tim, Dodik je istakao da je uvek spreman za razgovor sa predsednikom SDS-a Vukotom Govedaricom, ali da ne pristaje na "klackalicu" koju je novoizabrani lider SDS-a pokrenuo kada je reč o njihovom susretu.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci koju je održao nakon što se Govedarica nije pojavio na zakazanom sastanku, Dodik je podsetio da je poziv za susret uputio ranije, odnosno nakon izbora Govedarice za predsjednika SDS-a.

Dodik je napomenuo da je Govedarica tada zatražio dodatno pojašnjenje o temama sastanka, koje mu je uputio, kao i poruku da mogu razgovarati i o svim pitanjima koja lider SDS-a smatra bitnim.

Predsjednik Srpske je dodao da je Govedarica, međutim, ponovo danas zatražio neka dodatna pojašnjenja, što pokazuje da je "reč o kalkulantskoj političkoj igri".

"Ne vidim razloga za to. Ostajem otvoren za razgovore, moja i vrata Palate Republike su otvorena za Govedaricu, kad god hoće da dođe, ali ja nemam namjeru da liječim bilo čije sujete", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je njegov poziv Govedarici bio ozbiljan, o ozbiljnim temama, jer je važno da politički lideri u Srpskoj razgovaraju i izgrade neophodni nivo zajedništva kako bi se odgovorilo na buduće izazove.

On je dodao da ga je obradovalo da je Govedarica bio na sastanku sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, na kojem je razgovarano o pitanjima važnim za BiH, te istakao da je verovao da će se odazvati i pozivu za današnji sastanak, na kojem je trebalo da se razgovara o ozbiljnim pitanjima od značaja za Srpsku.