Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Ulica neće odlučivati ko je vlast

YouTube screenshot

Dodik: Ulica neće odlučivati ko je vlast

Milorad Dodik je poručio, povodom mitinga opozicije, da ulica neće smeniti vlast, kao ni da on i njegovi saradnici neće odustati od organizovanja kontramitinga

Politika
Izvor: BN TV

Na sastanak u Palatu Republike Srpske nisu došli predstavnici Saveza za promene. Za isti sto sa Miloradom Dodikom seli su jedino Marko Pavić, Petar Đokić, Nenad Stevandić i Dragana Đurđević. Poručili su da od kontramitinga nećeodustati.

Ulica neće sruštiti vlast - poručio je Milorad Dodik. Od kontraprotesta ne odustaje. Uveravao je da nema mesta za strah i da će sve proteći u miru i demokratiji. Kaže da odgovara za sve one koji dođu na kontramiting 14. maja na Trg Krajine.

Tvrdi da je Savez za promene dobio podršku i pomoć iz Turske za organizovanje protesta, ali nije želeo da odgovori tačno od koga.

Milorad Dodik dobio je podršku od koalicionih partnera. Ipak u DNS-u ne kriju da se pribojavaju crnogorskog i makedonskog scenarija, dok socijalisti tvrde da su u celu priču uključeni strani faktori koji žele da izazovu incidente jer im smeta stabilnost Republike Srpske.

Milorad Dodik uverava da sastanak nije sazvao zbog odgađanja protesta već da bi se sa predstavnicima Saveza za promene dogovorio oko toga kako da sve protekne bez incidenata.

I jedni i drugu garantuju za bezbjednost onih koji 14. maja dođu na okupljanje u Banjaluku. Do tada je ostalo još pet dana, a tenzije su sve veće.