Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Volim Srbe, nikoga ne mrzim

Milorad Dodik/ Foto: cdm.me

Dodik: Volim Srbe, nikoga ne mrzim

Dodao je i da je krajnje vreme da se sudbina i ovog prostora i BiH prepusti domaćim akterima „bez mešetarenja i upliva stranaca bez obzira u kojoj to formi bilo pa i preko PIK-a“.

Politika
Autor: Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se slaže sa konstatacijom Upravnog odbora Veća za sprovođenje mira (PIK) da je politički prostor u BiH obojen govorom mržnje i oštrom retorikom, ali ukoliko se mislili na istupe Ahmeta Davutoglua, bivšeg turskog premijera i reisu-l-uleme Huseina Kavazovića i ostalih koji tako govore u poslednje vreme.

„Oni apsolutno govore, govorom mržnje. Što se mene tiče ja ne mrzim ni Bošnjake, ni muslimane. Nikoga ne mrzim, ali volim Srbe. Nisam spreman da prihvatim bilo šta što bi bilo loše za Srbe. Njihove dobre namere nikada nisam razumeo na taj način“, rekao je Dodik.

Dodao je što se PIK-a tiče koji, kako je rekao, fingira neke velike sastanke da je krajnje vreme da se to ugasi i da ne postoji.

„Previše je intervencionizma u BiH. Stranci ne doprinose ničem dobrom u ovoj zemlji. Oni su zaglavili u blato promena Dejtonskog sporazuma.Visoki predstavnik je taj koji je devastirao politički sistem uspostavljen međunarodnim ugovorom i PIK se sastaje samo da bi opravdali njegovu veliku platu od 24.000 evra mesečno i govorili kako je on neophodan“, rekao je Dodik.

Dodaje da je to apsolutno nepotrebno i da je krajnje vreme da se sudbina i ovog prostora i BiH prepusti domaćim akterima „bez mešetarenja i upliva stranaca bez obzira u kojoj to formi bilo pa i preko PIK-a“.

Govoreći o uticaju Rusije i komentarišući tvrdnje da je RS pod velikim uticajem Rusije, Dodik je kazao da to čine oni koji žele sebe da predstave kao velike analitičare i medijske eksperte i da tvrde gluposti.

„Ako postoje neki uticaji ovde, onda postoji enorman uticaj zapada u BiH na kreiranju odluka i mikroupravljanja u BiH. To se može dokazati na svakom mestu. RS nastavlja da ima dobre odnose sa Rusijom i to se neće promeniti, zato što je neko ovde u Sarajevu izmislio kako Rusi hodaju ovuda i govore šta treba da se radi. Rusi imaju veoma korektan odnos prema RS i veoma sam zahvalan zato što smo u ranijem periodu mogli da obezbijedimo mnoge investicije i imali političko razumijevanje o mnogim pitanjima“, rekao je Dodik, prenele su banjalučke Nezavisne novine.