Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Drugi referendum o Bregzitu bi bio opravdan?

pixabay.com

Drugi referendum o Bregzitu bi bio opravdan?

Savetnik za pravna pitanja Vlade Dominik Griv rekao u privatnom razgovoru da rezultati referenduma nisu uklesani u kamenu, navodi "Independent"

Politika
Izvor: Tanjug

Drugi referendum o članstvu Britanije u Evropskoj uniji bi mogao da bude zakonski opravdan ukoliko postoje jasni dokazi da se javno mnjenje okrenulo protiv Bregzita ka ostanku u 28-članom bloku, izjavio je konzervativni poslanik i bivši savetnik za pravna pitanja vlade u Londonu Dominik Griv.

U prepisci sa jednim građaninom svoje izborne jedinice, do koje je došao "Indipendent", a njenu verodostojnost je potvrdio Griv, on kaže da rezultati prvog referenduma "nisu uklesani u kamenu".

- Mi moramo da prihvatimo da rezultati referenduma, u vreme kad je on održan, predstavljaju jasan izraz mišljenja većine da bi trebalo da napustimo Evropsku uniju - naveo je on.

- Naravno, moguće je da će sa prolaskom vremena postati očito da se javno mnjenje na tu temu promenilo. U tom slučaju, drugi referendum bi mogao da bude opravdan - rekao je Griv, bivši britanski državni sekretar.

On je takođe podržao pristalice kampanje protiv Bregzita, ističući da građani jednog slobodnog društva treba da mogu da se usprotive mišljenju većine, i dodao da ga je rezultat referenduma "duboko uznemirio".

Odlazeći britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio, nakon što je peticiju o održavanju drugog referenduma potpisalo više od četiri miliona ljudi, da repriza referendum "nije ni izdaleka u planu".