Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DUHOVITI RUSI: Poslali poruku američkim diplomatama uz specifičan poklon

Foto: armrus.ru

DUHOVITI RUSI: Poslali poruku američkim diplomatama uz specifičan poklon

755 američkih diplomata koji moraju da napuste Rusiju, kao odgovor na pooštravanje sankcija, dobili su simboličan poklon

Politika
Autor: Glas Moskve

Prodavnica „Armija Rusije“, koja pripada Ministarstvu odbrane Rusije, objavila je da počinje specijalnu akciju u kojoj će američkim diplomatama koji napuštaju zemlju omogućiti popust od 20 odsto, a takođe će im za uspomenu darivati i nesvakidašnji suvenir — majicu sa likom dva najpopularnija i najautoritativnija ruska ministra. Poklon je simboličan i nosi jasnu poruku.

Na grudima je portret šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, a na leđima ministra odbrane Sergeja Šojgua. Majice su crne boje, a na njima je belim slovima ispisano: „Ko ne sluša Lavrova… pričaće sa Šojguom“.

Diplomate su jedino u obavezi da prilikom kupovine pokažu dokument koji dokazuje da su zaposleni u Ambasadi SAD u Rusiji, piše portal Glas Moskve.

Podsetim odlazak američkih diplomata je odgovor na neprijateljske poteze SAD-a kada su rešili da pooštre sankcije Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je naredio da 755 američkih diplomata napusti Rusiju, a takođe Moskva je zaplenila i američku diplomatsku imovinu u dva kompleksa.