Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Duraković: Vučić da povede računa o Đuriću

Foto: rtvsrebrenica.org

Duraković: Vučić da povede računa o Đuriću

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković poručio je lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da povede računa o članovima svoje partije.

Politika
Izvor: NB

Duraković je u saopštenju naveo da odgovara na pretnje i govor mržnje Marka Đurića, koji je potpredsenik SNS, a kzao je i da pojedinci u SNS nepotrebno podižu tenziju u regionu.

"Marku Đuriću bi bilo bolje da vodi više računa o Srbima s Kosova, za šta je zadužen po mandatu. Tamo se oni suočavaju sa sličnim problemima kao i Bošnjaci u Republici Srpskoj, kao uostalom svi građani na Balkanu koji pripadaju nevećinskoj grupi u mestima gde žive. Umesto da je napravio konkretan iskorak i pomogao ljudima u Gračanici, Štrpcima i Mitrovici, on se bavi slanjem neumesnih političkih poruka iz Beograda. Kakve on ima veze sa odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine", naveo je Duraković.

Duraković je čak želeo i da posavetuje Đurića, rekavši da je čuo kako Đurić postao odbornik na Vračaru, i da mu je to prilika da se bavi lokalnim temama.

“Neka tamo skuplja većinu, pa će moći da doprinese lokalnoj zajednici u kojoj živi. Očigledno je da onim čime se do sada bavio, Kosovom, a evo sada i bošnjačko-srpskim odnosima u regionu, nije imao uspeha“, dodao je Duraković.

Aleksandar Vučić je poručio danas za “Alo” poručio da želi najbolje moguće odnose sa Bosnom, ali da nikome neće dozvoliti da gazi Srbiju.

"Želim najbolje moguće odnose sa Bosnom i Bošnjacima, ali je izvesno da ni njima ni bilo kome drogom neću dozvoliti da gaze Srbiju", rekao je Vučić.