Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Erdogan ne isključuje mogućnost novog državnog udara

Foto: https://twitter.com

Erdogan ne isključuje mogućnost novog državnog udara

Očigledno je da je naša obaveštajna služba imala niz propusta i nedostataka. Nema svrhe pokušavati da se to sakrije ili poriče, izjavio je turski predsednik

Politika
Izvor: Sputnjik

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će uskoro predstaviti novu strukturu oružanih snaga i da će u vojsku doći nova lica.

Erdogan je rekao da ne isključuje mogućnost određenih izmena u Ustavu Turske nakon pokušaja državnog prevrata u zemlji, prenosi agencija Rojters.

On je rekao da ne isključuje novi pokušaj udara u Turskoj, ali da će sada vlasti biti bolje pripremljene za njega.

Prema rečima turskog predsednika, učesnicima novog pokušaja prevrata biće teže da postignu svoje ciljeve, jer je vlast „postala opreznija“.

Erdogan je istakao da je obaveštajna služba zemlje dozvolila niz propusta pre početka puča.

„Očigledno je da je naša obaveštajna služba imala niz propusta i nedostataka. Nema svrhe pokušavati da se to sakrije ili poriče“, izjavio je turski predsednik.

Govoreći o državnom udaru, Erdogan je naveo da je tokom pokušaja prevrata poginulo 246 osoba, ne računajući pobunjenike, a više od 2.000 je povređeno. Turske vlasti privele su 10.400 ljudi nakon pokušaja puča u zemlji.

Turski predsednik dodao je da ne vidi prepreku za produžavanje vanrednog stanja u zemlji za više od tri meseca, prenosi agencija Rojters.

U noći između 15. i 16. jula u Turskoj je grupa pobunjenika pokušala da izvrši vojni udar. Glavni sukobi odvijali su se u Ankari i Istanbulu. Pobuna je ugušena.