Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Erdogan: Turska ostavljena da se sama bori protiv džihadista

Foto: https://twitter.com

Erdogan: Turska ostavljena da se sama bori protiv džihadista

U Siriji niko od onih koji kažu da se bore protiv Islamske države nisu pretrpeli gubitke kao mi, izjavio je Erdogan

Politika
Izvor: Sputnjik

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je međunarodnu koaliciju koja se bori protiv DAEŠ-a (tzv. Islamske države) u Siriji da je ostavila njegovu zemlju da se sama bori protiv džihadista na svojoj teritoriji.

- Ostavili su nas same u našoj borbi protiv ove organizacije koja prosipa našu krv samoubilačkim napadima i napadima na Kilis - rekao je Erdogan, misleći na pogranični turski grad koji je redovno na meti raketnih napada iz Sirije.

- U Siriji niko od onih koji kažu da se bore protiv Islamske države nisu pretrpeli gubitke kao mi, niti su platiti visoku cenu kao mi - kazao je Erdogan, prenela je agencija AFP.

Erdogan je ponovo kritikovao evropske zemlje, optuživši ih za diktaturu i okrutnost, jer svoje granice drže zatvorenima za migrante i izbeglice koje beže od sukoba u Siriji.

Evropske zemlje „nemaju milosti, niti pravde“, rekao je Erdogan, u obraćanju na takmičarskom festivalu kratkog filma pod nazivom „Milost i pravda“ u Istanbulu, naveo je AP.

On je i u subotu optužio evropske zemlje za licemerje zbog toga što traže od Turske da izmeni antiterorističke zakone dok kod kuće, u svojoj borbi protiv terorizma, ograničavaju demokratiju.

Na skupu u Malatiji, Erdogan je rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju „demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji“.