Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Faraž kreće na evropsku turneju da reklamira referendume

YT Screenshot

Faraž kreće na evropsku turneju da reklamira referendume

Jedna od dobrih strana toga što više nisam lider stranke je to što imam više vremena, pa ću putovati po Evropi kako bih pomogao drugim pokretima za nezavisnost, istakao je doskorašnji lider britanskog UKIP-a

Politika
Izvor: Tanjug

Bivši lider britanske evroskeptične stranke UKIP i lider kampanje za Bregzit Najdžel Faraž najavio je da će u septembru krenuti na turneju evropskim gradovima, kako bi članice Evropske unije podsticao na održavanje referenduma o izlasku iz tog bloka.

- Jedna od dobrih strana toga što više nisam lider stranke je to što imam više vremena, pa ću putovati po Evropi kako bih pomogao drugim pokretima za nezavisnost, ali im neću govoriti kako da glasaju - rekao je Faraž za sajt "Politiko".

- Treba da slavimo raznolikost Evrope koju čine nezavisne države, a ako ja mogu da uradim nešto da tome doprinesem, uradiću to - istakao je on i dodao da u septembru ide u Atinu, gde će prisustvovati velikom simpozijumu o alternativama zajedničkoj evropskoj valuti.

Faraž je uspeh pokreta za Bregzit, koji je odneo pobedu na referendumu 23. juna u Velikoj Britaniji, pripisao internetu pre nego svojoj retorici.

- Razvoj interneta je radikalno transformisao politiku. UKIP bi uvek ostao marginalna stranka da nije bilo interneta i Jutjuba - rekao je britanski političar.