Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Francuski poslanik želi uvođenje sankcija Ukrajini

Tijeri Marijani/ Foto: laregledujeu.org

Francuski poslanik želi uvođenje sankcija Ukrajini

Marijani je podsetio da će kroz nekoliko dana u gornjem domu francuskog parlamenta biti održano glasanje o ukidanju sankcija Rusiji.

Politika
Izvor: Sputnjik

Poslanik francuske Nacionalne skupštine Tijeri Marijani smatra da je potrebno uvođenje sankcija Ukrajini, jer vlada te zemlje nije ispunila nijedenu reformu koja je predviđena Misnkim sporazumom.

Prema njegovom mišljenju, zvanični Kijev pokazuje nepoštovanje prema sporazumima, ignorišući svoje obaveze. Marijani je podsetio da će kroz nekoliko dana u gornjem domu francuskog parlamenta biti održano glasanje o ukidanju sankcija Rusiji. On je siguran da ova ideja ima velike šanse za uspeh, bez obzira na to što će u slučaju donošenja rezolucije ona imati samo savetodavni karakter.

Marijani je rekao da je upoznat sa rezolucijom saveta italijanskog Veneta kojom se poziva na ukidanje sankcija.

On smatra da nesuglasice parlamenata sa politikom EU govore o tome da sve više političara počinje da postavlja pitanje o tome da li je potrebno ostavljati na snazi sankcije na sopstvenu štetu.

Krajem aprila, rezoluciju o ukidanju sankcija Moskvi usvojio je donji dom francuskog parlamenta. Marijani navodi da će, ako sličan dokument usvoje senatori, Parizu biti teško da ignoriše mišljenje parlamentaraca.