Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HASANBEGOVIĆU SE NIJE SVIDEO Milanovićev "uličarski rečnik"

Zlatko Hasanbegović/ Foto: N1

HASANBEGOVIĆU SE NIJE SVIDEO Milanovićev "uličarski rečnik"

"Jutarnji list" iz glavnog hrvatskog grada je u sredu objavio audio zapise sastanka Zorana Milanovića s braniteljima

Politika
Izvor: Agencije

Odlazeći hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović koji je mnogo puta u javnosti kritikovan zbog flertovanja sa ultradesničarskim aktivnostima u toj zemlji ocenio je uvredljive izjave lidera SDP-a Zorana Milanovića na račun Srba, Srbije i BiH "govorom iz septičke jame."

"Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rečnik", rekao je Hasanbegović, prenosi portal Indeks.hr.

"Jutarnji list" iz glavnog hrvatskog grada je u sredu objavio audio zapise sastanka Zorana Milanovića s braniteljima na kojima se može čuti da je lider SDP-a izmedu ostalog govori da je srpska diplomatija "šaka jada koja želi da gospodari Balkanom", a da BiH nije država, već "big šit".

On se požalio i da u BiH nema sagovornika.

Puštanje spornog tajnog snimka u javnost u kome Milanović razgovara sa braniteljima izazvao je lavinu reagovanja u Hrvatskoj, a od naših zvaničnika do sada su reagovali predsednik Tomislav Nikolić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je zatražio ocenu Evropske komisije na Milanovićev rečnik.