Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HR: Kolinda izviždana na konferenciji o slobodi medija (VIDEO)

Incident na Konferenciji o slobodi medija u Zagrebu/ Foto: YT printscreen

HR: Kolinda izviždana na konferenciji o slobodi medija (VIDEO)

Deo aktivista "Radničke fronte" podigao je natpis "Hrvatska vlada ubija medije" upravo za vreme govora hrvatske predsednice

Politika
Izvor: Indeks.hr

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, izviždana je na video konferenciji o slobodi medija i proveravanju činjenica u koju je bilo uključeno 16 zemalja iz celoga sveta.

Konferencija je putem video linka organizovana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND), u saradnji sa ambasadom SAD-a u Zagrebu.

Deo aktivista "Radničke fronte" podigao je natpis "Croatian goverment is killing the media" (Hrvatska vlada ubija medije) upravo za vreme govora hrvatske predsednice Grabar Kitarović. Deo novinara i aktivista nakon što je izviždao predsednicu napustio je veliku dvoranu HND-a gdje se održavala konferencija.


Naime, povodom 3. maja i obeležavanja Svetskog dana slobode medija HND je organizovao konferenciju "Problemi medijskih sloboda u Evropi" u saradnji sa Fondacijom "Fridrih Ebert", te ambasadama Francuske, Norveške i Švedske. Jedna od govornica bila je hrvatska predsednica.

Moderator je bio veteran istraživačkog novinarstva iz "Vašington Posta" i stručnjak za proveru podataka u tekstovima Glen Kesler koji je govorio o ulozi koju provera podataka igra u odgovornosti vlasti, važnih javnih i privatnih institucija prema svojim građanima i kako svaki pojedinac može biti pronicljiviji čitaoc.