Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Italijanski Senat razmatra ukidanje sankcija Rusiji

Foto: dw.com

Italijanski Senat razmatra ukidanje sankcija Rusiji

Rezoluciju je podnela grupa poslanika iz glavnih konzervativnih i narodnih partija zemlje — Pokreta pet zvezda, Lige Severa i stranke Napred, Italijo!

Politika
Izvor: Sputnjik

Senat Italije danas će razmotriti rezoluciju o ukidanju sankcija Ruskoj federaciji, saopštile su ruske novine "Gazeta".

Radi se o rezoluciji koja je usvojena 18. maja u parlamentu Veneta, kojom se osuđuju sankcije Italije usmerene ka Rusiji. U njoj italijanski političari pozivaju premijera Matea Rencija da promeni sadašnju politiku prema Moskvi, ukine ograničenja i pozove druge lidere EU da to isto urade.

Rezoluciju je podnela grupa poslanika iz glavnih konzervativnih i narodnih partija zemlje — Pokreta pet zvezda, Lige Severa i stranke Napred, Italijo! Prema njihovom mišljenju, sankcijama su razočarani „svi zdravorazumni parlamentarci“, objasnio je jedan od autora dokumenta Stefano Valdegamberi.

Između ostalog, političari se pozivaju na ekonomski položaj Italije — sankcije Rusiji su tu zemlju koštale 3,6 milijardi evra.

Bez obzira na to što rezolucija italijanskog parlamenta nije obavezujuća za Vladu, kao što nije bila ni rezolucija koju je ranije usvojio francuski parlament, ona može da utiče na odluku EU o produženju sankcija, navodi list.