Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZETBEGOVIĆ: "Dejton dva" nije realna opcija

Foto: uskinfo.ba

IZETBEGOVIĆ: "Dejton dva" nije realna opcija

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da ta država pre ili kasnije mora da profunkcioniše bez stranaca, a izmenu Dejtonskog mirovnog sporazuma ne smatra realnom opcijom.

Politika
Izvor: Tanjug

"Ne možemo mi doveka imati OHR i ovakvo prisustvo međunarodne zajednice. I ona je u poslednjih deset godina u velikoj meri prepustila Bosni i Hercegovini da 'prohoda', da to sve profukcioniše bez snažnog prisustva i intervencija međunarodne zajednice", rekao je Izetbegović za BHRT u intervjuu koji će biti emitovan večeras.

Govoreći o "Dejtonu 2", Izetbegović kaže da to ne smatra realnom opcijom, jer je to, kako veruje, konferencija koja bi morala biti ozbiljno pripremljena, a ako ne bi bila, to bi stvari moglo povući unazad.

Inače, 2018. godina je godina izbora na svim nivoima u BiH, a Izetbegović kaže da zbog izbornog zakona taj proces neće biti ugrožen.

Ne isključuje, međutim, mogućnost da bude ugroženo formiranje vlasti jer ono zavisi od Doma naroda koji, s obzirom na presudu Ustavnog suda, ne može biti formiran.

Za kašnjenje sa odgovorima na Upitnik, Izetbegović krivi Republiku Srpsku.