Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Izetbegović na sastanku sa Vučićem i Erdoganom - OPASAN PRESEDAN"

Milorad Dodik, Foto: rtrs.com

"Izetbegović na sastanku sa Vučićem i Erdoganom - OPASAN PRESEDAN"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je to što u razgovorima sa predsednicima Turske i Srbije, Erdoganom i Vučićem u Istanbulu, učestvuje samo član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "ozbiljan presedan opasan za BiH".

Politika
Izvor: Tanjug/ RTS

Dodik navodi da Izetbegović ponovo pokušava da se predstavi kao predstavnik BiH.

Napominjući da na sastanak ne odlazi predsedavajući Predsedništva BiH, već samo član, Dodik je rekao da takav presedan dolazi od onih koji uporno nastoje da se prikažu kao branitelji BiH, a, u stvari, na taj način se urušava suština institucija BiH i njeno postojanje.

"Koliko sam razumeo, to nije odluka Predsedništva BiH, nego je odluka Izetbegovića, eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format tog sastanka. On je u poseti Turskoj", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS.

Komentarišući sastanak u Istanbulu, Dodik je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovde dramatično meša dajući podršku direktno Bošnjacima", navodi Fena.

BiH ima kolektivnog šefa države koje predstavlja tročlano predsedništvo koje čine po jedan izabrani predstavnik bošnjačkog, srpskog i hrvatskog naroda. Aktuelni predsedavajući, koji se utvrđuje rotaciom, je Dragan Čović, predstavnik hrvatskog naroda u BiH.