Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KAZAHSTANSKI MEDIJI "Srbija jedan od najvažnijih partnera"

Foto: Tomislav Nikolić/Twitter

KAZAHSTANSKI MEDIJI "Srbija jedan od najvažnijih partnera"

Ocenjuju i da bescarinski uvoz Fijata "500L" neće ugroziti domaće proizvođače kola.

Politika
Autor: NB

Kazahstanski mediji prenose izjavu svog predsednika Nursultana Nazarbajeva koji je u poseti Srbiji, a u kojoj kaže da je Srbija jedan od najvažnijih partnera te zemlje.

Kako je rekao, danas su zemlje potpuno saglasne o raznim političkim i ekonomskim pitanjima.

Mediji prenose i da je Kazahstan dao zeleno svetlo za izvoz Fijata “500L” koji se proizvodi u Srbiji na tržište Evropazijske unije, te kažu da u Kazahstanu raste potražnja za automobilima. Kako ocenjuju, “srpski” Fijat neće ugroziti domaće proizvođače kola.

Mediji navode da se u narednom periodu očekuje više srpskih kompanija u Kazakstanu, a Nazarbajev je pozvao srpske privrednike da dođu u Kazahstan i u toj državi iskoriste svoje iskustvo i predstave svoje tehnologije.

Kazahstanski predsednik prenose i njegovu ocenu da je ekonomska saradnja između dve zemlja sada na niskom niovu, ali da su potencijali za saradnju veliki, na čemu će, kako je rekao raditi međudržavna komisija.

Mediji prenose i da je Tomislav Nikolić dobio orden od kazahstanskog predsednika, te da je u Beogradu podignut spomenik njihovom pesniku Žabilu Žambajevu.