Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Klinton: Glas za Trampa je glas za nasilje

YouTube screenshot

Klinton: Glas za Trampa je glas za nasilje

Za razliku od Donalda Trampa ja se neću povlađivati pobornicima oružja. Nećemo biti ućutkani i nećemo biti zastrašeni. Pogrešno je da toliko roditelja živi u strahu da li će njihovo dete niti povređeno ili ubijeno samo zato što je crnac

Politika
Izvor: B92.net

Kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton rekla da je da je glas za republikanskog kandodata Donalda Trampa glas za “strah, ljutnju i nasilje“.

Ona je obraćajući se prostoriji punoj žena koje su izgubile decu u oružanim incidentima.

Klintonova je pomenula Trejvona Martina i Džordana Dejvisa, dvojicu nenaoružanih crnih tinejdžera koji su ubijeni.

- Za razliku od Donalda Trampa ja se neću povlađivati pobornicima oružja. Nećemo biti ućutkani i nećemo biti zastrašeni. Pogrešno je da toliko roditelja živi u strahu da li će njihovo dete niti povređeno ili ubijeno samo zato što je crnac u dukserici sa kapuljačom kao Trejvon ili zato što sluša muziku u automobilu kao Džordan Dejvis - naglasila je ona.

Tramp je na ove navode uzvratio putem Tvitera. On je naveo da je pogrešno da Klintonova tvrdi da on želi pištolje u učionicama.

Nekoliko sati pre toga, Tramp je napisao da ukoliko Klintonova podržava restrikcije vezane za naoružanje onda ne bi trebalo da je štite agenti bezbednosnih službi.