Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Klintonova povećava prednost u odnosu Trampa

Foto: hillaryspeeches

Klintonova povećava prednost u odnosu Trampa

Vašington post i ABC News objavili najnovije istraživanje prema kom Klintonova ima 51 odsto podrške, naspram Trampovih 39

Politika
Izvor: Tanjug

Dve nove ankete pokazuju da raste prednost verovatnog predsedničkog kandidata Demokratske stranke Hilari Klinton u odnosu na njenog republikanskog rivala Donalda Trampa.

Prema istraživanju javnog mnjenja dnevnika "Vašington post" i "Ej-Bi-Si njuz", podrška Trampu je naglo pala poslednjih nedelja, zbog čega Klintonova na nacionalnom nivou ima vođstvo od 51 prema 39 odsto, prenosi "Glas Amerike".

Pre samo mesec dana, anketa istih medija pokazivala je da je Tramp u prednosti, 46 prema 44 odsto.

U drugoj anketi, koju sproveo dnevni list "Volstrit žurnal" i "En-Bi-Si njuz", Hilari Klinton ima prednost od 46 prema 41 odsto, što je rast od dva odsto u odnosu na prošli mesec.

Presek nekoliko nedavnih anketa pokazuje da bivša državna sekretarka vodi za više od šest odsto, nakon što se prošli mesec vodila izjednačena trka.

Istraživanja su sprovedena posle niza kontroverzi u koje je bio umešan republikanski kandidat, ukljućujući njegov verbalni napad na sudiju meksičkog porekla koji je rođen u Americi.

"Vašington post" je naveo da anketa pokazuje da dve trećine Amerikanaca smatra da Tramp nije kvalifikovan da bude predsednik, dok je oko polovine zabrinuto u pogledu Hilari Klinton na položaju predsednika.