Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KNJIGA O PUTINU: Srbi prvi objavljuju "Intervju sa Putinom" u pisanom izdanju

Foto: crossmap.org

KNJIGA O PUTINU: Srbi prvi objavljuju "Intervju sa Putinom" u pisanom izdanju

Film Olivera Stouna o Vladimiru Putinu privukao je veliku pažnju u svetu. Film se bavi najintimnijim temama o kojima Putin nikada pre nije govorio nekom autoru sa Zapada.

Politika
Autor: Glas Moskve

„Gledajte moj film o Putinu, to je film o dobru“, rekao je Oliver Stoun na filmskom festivalu u Sarajevu o svom filmu napravljenom na osnovu svog razgovora sa ruskim predsednikom koji je trajao 19 sati.

Intervju je izazvao veliko interesovanje gledalaca, pa je na osnovu njega objavljena i knjiga u koju su ušli i delovi teksta koji nisu stali u četvorosatni film.

Knjigu, za koju su autorska prava otkupile najpoznatije izdavačke kuće u svetu, prva u Evropi objavljuje izdavačka kuća „Russika“ iz Beograda, prenosi portal Glas Moskve.

Odmah potom knjiga će izaći i u Moskvi. Taj izuzetni dokumentarac pruža dubok uvid u Putinov lični i profesionalni život, a vremenski i tematski se dotiče Putinovog odrastanja u doba komunizma, njegovog uspona na vlast, odnosa sa četiri američka predsednika i njegovih iznenađujućih stavova o trenutnim američko-ruskim odnosima. Film se bavi najintimnijim temama o kojima Putin nikada pre nije govorio nekom autoru sa Zapada.

U junu je američki reditelj Oliver Stoun, trostruki oskarovac, promovisao svoj četvorosatni dokumentarni film „Intervju sa Putinom“. Premijera je izazvala pravu buru negodovanja u američkim medijima, pa se Putinovo pitanje: „Šta ćete ako krenu da vas biju?“, pokazalo kao ispravno.