Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KONAŠENKOV U CENTAR: Kako su se vaši bez borbe našli kod Deir EL Zora?

Screenshot

KONAŠENKOV U CENTAR: Kako su se vaši bez borbe našli kod Deir EL Zora?

Portparol Ministarstva odbrane RF ponovio rusku sumnju da su Amerikanci u dosluhu sa islamskom državom i da nastoje da je spasu

Politika
Autor: Glas Moskve

Vojni vrh Rusije odbacio je američke optužbe da je njena avijacija bombardovala pripadnike „Sirijskih demkratskih snaga”, pretežno kurdske vojne formacije iza koje stoje SAD.

Portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, saopštio je da je komanda ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga blagovremeno obavestila Amerikance unutar kojih granca će biti izvođena operacija oslobađanja Deir-ez-Zora, piše portal Glas Moskve.

„U okvirima te operacije se uništavaju živa Sila i utvrđeni položaji i objekti Islamske države. Kako na zapadnoj, tako i na istočnoj obali Eufrata. Naši avioni nanose precizne udare po proverenim i potvrđenim ciljevima i samo na prostoru koji je pod kontrolom terorista”, dodao je.

Prema njegovim rečima, prioritet ima uništavanje vatrenih tačaka sa kojih teroristi najžešče gađaju položaje sirijske armije.

Konašenkov je – imajući u vidu da Amerikanci tvrde da su se njihovi Kurdi primakli Feir-ez-Zoru da bi se borili protiv Islamske države – posebno naglasio:

„Naši izviđači tokom poslednjih nekoliko dana nsu registrovali ni jedan jedini slučaj da se neka treća sila upuštala u borbu sa Islamskom državom! Zato jedino predstavnici međunarodne koalicije mogu objasniti kako su se pripadnici opozicije bez borbe mogli naći u istočnm delovima provincije Deir-ez-Zor. Ili možda vojni savetnici zemalja međunarodne koalicije.”

Aluzija je više nego jasna. Konašenkov suštinski ponavlja staru rusku sumnju da su Amerikanci u dosluhu sa Islamskom državom i da nastoje da je spasu.