Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KREMLJ: Rusija večna opsesija Amerike

Foto: pixabay.com

KREMLJ: Rusija večna opsesija Amerike

Kremlj izražava žaljenje zbog opsesije Sjedinjenih Američkih Država ruskim faktorom, ali se nada da će ona uskoro proći

Politika
Izvor: Glas Moskve

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija smatra da će emocionalna opsesija koju Amerika održava uskoro proći

„Mi živimo u Rusiji i mi imamo svoju agendu. Imamo mnogo međunarodnih problema kojima se Rusija bavi i dostignuća unutra zemlje koje za nas imaju prvobitan značaj. Nesumnjivo, to je emocionalna opsesija tzv. ’ruskim faktorom‘ koji Ameriku održava na površini. To je ono što već izaziva žaljenje, ali sa druge strane, mi razumemo da treba biti strpljiv, opsesija će uskoro proći, nadamo se“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje o tome kako Rusija ocenjuje događaje poslednjih dana u SAD, piše portal Glas Moskve.

„Odgovarajući na pitanje kako takva atmosfera može da utiče na budući sastanak predsednika SAD i Rusije, pres-sekretar ruskog lidera je naveo da je naš predsednik više puta izjavljivao spremnost za održavanje ovakvih sastanaka i spremnost za napredak na putu razvoja naših odnosa onoliko koliko su za to spremni naši partneri u Vašingtonu“.

Peskov je, komentarišući približavanje ruskog lovca Su-30 američkom izviđačkom avionu „posejdon“ iznad Crnog mora, izjavio da takav manevar nije bio neopravdano rizičan.