Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KRIM SE NE BOJI SANKCIJA: Od Rusije nas ništa ne može odvojiti

Foto: salt.zone

KRIM SE NE BOJI SANKCIJA: Od Rusije nas ništa ne može odvojiti

Stanovnici Krima se ne plaše odluka Zapada i ostaju čvrsti u svojoj odluci da budu sa Rusijom

Politika
Izvor: Glas Moskve

Evropska unija je na još godinu dana produžila sankcije Krimu, navodi se u saopštenju Saveta EU.

„Savet je, kao odgovor na nezakonito uključivanje Krima i Sevastopolja u sastav Rusije, 19. juna produžio ograničavajuće mere do 23. juna 2018. godine“, navodi se u saopštenju resora.

Sa druge strane stanovnike Krima nije briga za sankcije Zapada i njihovo produžavanje, izjavio je šef komiteta vlade te republike za međunarodne odnose Zaur Smirnov.

„Stanovnici Krima se ne plaše odluka Zapada i ostaju čvrsti u svojoj odluci da budu sa Rusijom… Nastavak sankcija nas ne plaši“, izjavio je Smirnov.

Prema njegovim rečima, na Krimu nikad nisu očekivali od zapadnih država pomoć i bili su spremni na produženje sankcija. On je naveo da se, tri godine od pridruživanja Rusiji, poluostrvo naviklo na ograničavajuće mere i čak naučilo da izvlači korist iz toga, piše portal Glas Moskve.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ne smatra legitimnim sankcije EU protiv Krima. Prema njegovim rečima, stav Kremlja o ovom pitanju je tradicionalno negativan, i Moskva se, kao i pre, ne slaže sa sankcijama.

Krim je postao ruski region nakon referenduma u martu 2014. godine na kom se većina stanovnika poluostrva izjasnila za pripajanje Rusiji.