Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KUPOVAO GLASOVE: Krivična prijava protiv Plenkovića

Andrej Plenković/ Foto: Tanjug

KUPOVAO GLASOVE: Krivična prijava protiv Plenkovića

Slobodarska Hrvatska, koju čine bivši članovi Živog zida, podnela je krivičnu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako kažu, sumnje da je podmićivao zastupnike.

Politika
Izvor: Tanjug

"Jedina motivacija Andreju Plenkoviću za potpisivanje obaveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsednika vlade, a svojim potpisom je ugrozio finansijsku stabilnost, a time i sigurnost RH", navodi se u krivičnoj prijavi.

"Kupovina glasa Željka Glasnovića od premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna!

Premijer je počinio teško kazneno delo. 'Kupljen' je i glas mladog Sauhe, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Fejsbuk stranici, tako da sada konačno imamo i dokaz za političku korupciju", piše u prijavi.

Premijer, dodaje se, očito smatra da je novac poreskih obveznika njegov privatni novac i da s njim može da radi šta god mu je volja.

Posledica tog dogovora, a i ostalih kupovina za koje se još ne zna, jeste verovatno i nedavno saopštenje da će svim novim penzionerima penzije biti 27 odsto manje, da će nam od plate prisilno uzimati dodatni danak za dopunsko zdravstveno osiguranje, a tu su još i porez na nekretnine i ostali nameti koji nas očekuju, navodi se dalje u krivičnoj prijavi, čiji faksimil je objavio portal Indeks.