Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LAVROV AMERIČKOM SEKRETARU: Ne gajite iluzije

LAVROV AMERIČKOM SEKRETARU: Ne gajite iluzije

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru rekao državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu da Moskva očekuje odgovor na ranije ruske predloge o normalizaciji odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Politika
Izvor: Glas Moskve

„Prilikom razmatranja perspektiva bilateralnog dijaloga Lavrov je ukazao na iluzornost pokušaja pritiska uz pomoć sankcija na Rusiju, čemu jeVašington još jednom pribegao 20. juna. Takva vrsta akcija podvrgavaju ozbiljnom riziku čitav kompleks rusko-američkih odnosa koji i bez toga prolaze kroz težak period“, navodi se u saopštenju.

Kako su objasnili u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, zbog toga je ruska strana bila prinuđena da odloži za 23. jun zakazani sastanak zamenika šefova diplomatija tokom kojeg je bilo predviđeno da se razgovara o nagomilanim problemima u rusko-američkim odnosima, prenosi portal Glas Moskve.

Lavrov i Tilerson su razgovarali o situaciji na jugoistoku Ukrajine u kontekstu potrebe za preuzimanjem dodatnih napora za realizaciju Minskog sporazuma.