Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LAVROV O UKRAJINI: Redovno provociraju zveckanjem oružjem

Foto: diplomatija.com

LAVROV O UKRAJINI: Redovno provociraju zveckanjem oružjem

Ruski šef diplomatije izjavio je da je Rusija veoma zabrinuta zbog statusa implementacije sporazuma iz Minska, najviše zbog "sabotaže" ukrajinskih zvaničnika, o čemu svedoče brojni primeri.

Politika
Izvor: Glas Moskve

"To se odnosi na potpunu sabotažu politickog procesa i redovno organizovanje oružanih provokacija na kontaktnoj liniji, da bi imali razloga da ne sprovode politicku komponentu paketa mera odobrenih u Minsku", rekao je Lavrov i dodao da brojni dokazi o tome postoje u izveštajima specijalne posmatračke misije OEBS-a.

Prema njegovim rečima, ništa konstruktivnije od Minskog sporazuma za rešavanje krize u Ukrajini nije pronađeno, prenosi portal Glas Moskve.

„Predsednik Putin je naglasio, kao i kancelarka Nemačke Angela Merkel, da bez obzira na sve to ne vidimo alternativu Minskom sporazumu, ništa konstruktivnije nije pronađeno“, rekao je Lavrov.

„Zato je naš zajednički stav — nastaviti rad u u okviru ’normandijskog formata‘, na nivou lidera, na nivou ministara, na nivou eksperata, i u okviru kontakt grupe, gde se za istim stolom nalaze i predstavnici kijevskih vlasti i predstavnici Donjecka i Luganska zajedno sa predstavnicima Rusije i OEBS-a“, ukazuje ministar.